Έκθεση Πεπραγμένων Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση Πεπραγμένων ΣΕΚΠ κατά το Διάστημα

Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2017

 

Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, ο ΣΕΚΠ ξεκίνησε μια σειρά από στοχευμένες δράσεις σε καθημερινή κλίμακα με σκοπό την προώθηση των επαγγελματικών προοπτικών των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Επικοινωνία με φορείς και Υπουργεία

 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής προχώρησε στην κατάθεση υπομνημάτων σχετικά με τις Επαγγελματικές Προοπτικές των Αποφοίτων Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής σε τέσσερα Υπουργεία: στο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο Εσωτερικών και στο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τα υπομνήματα κατέθεσαν τα ενεργά μέλη του ΣΕΚΠ Γιάννης Βλασσόπουλος και Μαρία Δημητροπούλου. Για όλα τα παρακάτω υπομνήματα υπάρχουν αριθμοί πρωτοκόλλου από το κάθε γραφείο ξεχωριστά.

Πιο συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατατέθηκαν υπομνήματα υπόψη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου, του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστασιου Πετρόπουλου, της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στυλιανής Βρακά, της Αν. Υπουργού Αρμόδιας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, του Ειδικού Γραμματέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας κ. Αντώνη Βορλόου, του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη, του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κ. Χαριλάου Φλώρου, του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κ. Νάσου Ηλιόπουλου, της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου, του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας κ. Δημήτρη Καρέλλα και της Ειδικής Γραμματέα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά κ. Αικατερίνης Γιάντσιου.

Στο Υπουργείο Διοικητικής ανασυγκρότησης κατατέθηκαν υπομνήματα υπόψη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη και του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ιωάννη Σπηλιωτόπουλο. Στο Υπουργείο Εσωτερικών υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας Φύλων κ. Φωτεινής Κούβελα και του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας κ. Λάμπρου Μπαλτσιώτη. Και τέλος, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπόψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτική κ. Γιάννη Μουζάλα, του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μπαλάφα, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ηλία-Μιλτιάδη Κλάπα και του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής κ. Ανδρέα Γκουσγκουλή.

Κατόπιν της υποβολής των υπομνημάτων ακολούθησαν συναντήσεις με την πλειοψηφία των προαναφερθέντων ιθυνόντων. Πολλές από αυτές, πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Καθηγητή κ. Ι. Κουζή, της Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καθηγήτριας κ. Δ. Παπαδοπούλου, της Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Δ. Καρακατσάνη, του Διδάκτορα και Προέδρου του ΣΕΚΠ Ν. Κουραχάνη, του Διδάκτορα και μέλους του ΣΕΚΠ Α. Καψάλη και των μεταπτυχιακών φοιτητών μελών του ΣΕΚΠ Γ. Βλασσόπουλο και Μ. Δημητροπούλου.

Παράλληλα, ο ΣΕΚΠ απέστειλε σε αυτό το διάστημα, επιστολές αναφορικά με τη συμπερίληψη των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής σε προκηρύξεις διάφορων φορέων. Αναλυτικά, στάλθηκε επιστολή για τον Αποκλεισμό από την Προκήρυξη για το Πρόγραμμα «Ενίσχυση της απασχόλησης και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο της Αθήνας ([email protected])» στο ΚΥΑΔΑ. Επιστολή για τον Αποκλεισμό από την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Επιλογή Συμβούλων Σταδιοδρομίας και Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας 2017-18» στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επιστολή Διαμαρτυρίας για την μη Συμπερίληψη Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στις Προσκλήσεις που αφορούν τα Κέντρα Κοινότητας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, στον Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας, στην ΕΝ.Π.Ε. και στην ΜΟΔ. Επιστολή για τα Κέντρα Κοινότητας στον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας και Επιστολή για τα Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών στην ΑΕΜΥ. Επιστολή για τη συμπερίληψη των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Προκήρυξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος στο  Πρόγραμμα ESTIA.

 

Ομάδες εργασίας

 

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας στα επιμέρους πεδία κοινωνικής πολιτικής αποτελούμενες από εθελοντές φοιτητές και απόφοιτους. Σκοπός των ομάδων εργασίας είναι η επικοινωνία με φορείς σε κρατικό, περιφερειακό, δημοτικό και μη κυβερνητικό επίπεδο. Η επικοινωνία αφορά στην προώθηση αιτημάτων του ΣΕΚΠ για Συμπερίληψη των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής σε συναφείς προκηρύξεις. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν ομάδες των 3-4 ατόμων: Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας, Απασχόλησης, Εκπαίδευσης, Μετανάστευσης, Αντεγκληματικής Πολιτικής και μια αυτόνομη ομάδα παρακολούθησης σχετικών προκηρύξεων. Ήδη, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους από τα τέλη Νοεμβρίου και έχουν συλλέξει αρκετούς αριθμούς πρωτοκόλλου από τα αιτήματα που έχουν αποστείλει.

 

Crowdfunding

 

Η δυνατότητα καθημερινής παρέμβασης του ΣΕΚΠ εκπληρώνεται βάσει του crowd funding που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Μέχρι στιγμής έχουν δεχθεί να ενισχύσουν 108 άτομα και το έχουν πράξει τα 72. Το ποσό έχει ανέλθει στα 577 ευρώ και έχει διατεθεί προς τους δύο απόφοιτους / μέλη του ΣΕΚΠ που συμμετέχουν καθημερινά ενεργά στην προώθηση των παραπάνω δράσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση