Ανακοίνωση για την Συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σήμερα το πρωί είχαμε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και Στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκε το επιχείρημα του ΣΕΚΠ για συμπερίληψη των αποφοίτων στις προκηρύξεις σχετικών ειδικοτήτων του δημόσιου τομέα. Έπειτα από διεξοδική συζήτηση οι εκπρόσωποι του Υπουργείου θεώρησαν εύλογες τις επισημάνσεις μας και δεσμεύθηκαν για την έκδοση εγκυκλίου, η οποία θα σταλεί στα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας. Η εγκύκλιος θα ζητά από τα εν λόγω Υπουργεία να συμπεριλαμβάνουν στις προκηρύξεις τους για επιτελικές και διοικητικές θέσεις απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής. Ειδική μνεία έγινε και για τις επαγγελματικές προοπτικές εκπαιδευτικής πολιτικής για την περίπτωση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο κλείσιμο της συνάντησης κατατέθηκαν και πήραν αριθμό πρωτοκόλλου τα αιτήματα του ΣΕΚΠ για τις επαγγελματικές προοπτικές.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο ΣΕΚΠ δημοσιεύει το κείμενο επαγγελματικών προοπτικών, το οποίο διαμόρφωσε και σκοπεύει να στείλει για έγκριση στις Γενικές Συνελεύσεις και των τριών Ακαδημαϊκών Τμημάτων. Στόχος του κειμένου είναι η διαμόρφωση μιας ενοποιητικής βάσης επάνω στην οποία κάθε Τμήμα θα μπορεί να οικοδομήσει και να συμπληρώσει πρόσθετα ιδιαίτερες επαγγελματικές προοπτικές που πηγάζουν από τα ακριβή επιστημονικά χαρακτηριστικά του.

Αφήστε μια απάντηση