Ανακοίνωση Δικτύωσης Κοινωνικών Επιστημόνων για Επόμενα Βήματα

Δικτύωση Κοινωνικών Επιστημόνων

 

 

Αθήνα 16 Μαΐου 2017

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Την Τρίτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Άκη Κατσούλα, Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Αντώνη Σέρεπα, Προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Αποφοίτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, και Νίκου Κουραχάνη, Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής, με σκοπό την διαμόρφωση μιας ατζέντας συντονισμένων άμεσων βημάτων για τις επαγγελματικές προοπτικές των κοινωνικών επιστημόνων. Μέσα από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω άμεσα βήματα:

 

  • Συγχρονισμένες πιέσεις για έκδοση ΦΕΚ κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων για το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και για τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής.

 

  • Διεξαγωγή εκδήλωσης / ημερίδας για τις επαγγελματικές προοπτικές κοινωνικών επιστημόνων με τρεις συνεδρίες: α) αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης από την Δικτύωση Κοινωνικών Επιστημόνων, β) οι θέσεις των Ακαδημαϊκών Τμημάτων για τις επαγγελματικές προοπτικές κοινωνικών επιστημόνων, γ) επαγγελματικές διαδρομές κοινωνικών επιστημόνων στην κρίση.

 

  • Διεξαγωγή διευρυμένης ενημερωτικής εκστρατείας σε δημόσιους φορείς (ενδεικτικά Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, κ.α.) και προς τον χώρο των ΜΚΟ, με σκοπό την ενημέρωση τους για το επαγγελματικού προφίλ των κοινωνικών επιστημόνων.

 

  • Ανάπτυξη σταθερού και λειτουργικού διαύλου επικοινωνίας με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ισότιμη συμπερίληψη των κοινωνικών επιστημόνων, όπου αυτό απαιτείται, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του κλαδολογείου του Δημοσίου Τομέα.

 

 

Εκ μέρους της Δικτύωσης

 

Άκης Κατσούλας, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΚ

Νίκος Κουραχάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΠ

Αντώνης Σέρεπας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΚΑΠΠ

Αφήστε μια απάντηση