Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με το «Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής εκφράζει την αντίθεση του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με απευθείας αναφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι αντισυνταγματική και καταλύει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύντομα θα εκπέσει από προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Η μείωση του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η θέσπιση ανώτατου ορίου σπουδών για τους φοιτητές, και η παράλληλη εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων πανεπιστημίου με τους απόφοιτους κολλεγίων υποβαθμίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου εις όφελος αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικών σχολών.
  • Η ενίσχυση των ΑΕΙ με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό καθώς και των δομών φοιτητικής μέριμνας, θεμελιώδεις προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού Πανεπιστημίου, δεν εντοπίζονται πουθενά στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία σύσσωμη απορρίπτει αυτό το αντιεκπαιδευτικό και αυταρχικό νομοσχέδιο, και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση