Δελτίο Τύπου ‘Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα’

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ        

Αθήνα, 11/09/2015

 

Δελτίο Τύπου

Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα

Οδηγός Επιβίωσης

sekp

Μια προσπάθεια συγκεντρωτικής ταξινόμησης και περιγραφής των βασικότερων φορέων κοινωνικής πολιτικής στην Ελλάδα. Ο οδηγός περιλαμβάνει υπερεθνικούς, εθνικούς, τοπικούς και μη κυβερνητικούς φορείς. Φορείς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της κοινωνικής ασφάλισης, της κοινωνικής πρόνοιας, της πολιτικής υγείας, της πολιτικής απασχόλησης, της εκπαιδευτικής πολιτικής, της μεταναστευτικής πολιτικής, της αντεγκληματικής πολιτικής, της πολιτικής φύλου, της στεγαστικής πολιτικής, της πολιτικής περιβάλλοντος και της κοινωνικής έρευνας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια φοιτητών και αποφοίτων όλων των κύκλων σπουδών και από τα τρία ακαδημαϊκά Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής. Ο οδηγός διατίθεται δωρεάν σε τέσσερις διαφορετικές μορφές: α) ως βάση δεδομένων για γρήγορη αναζήτηση, β) ως αρχείο pdf, γ) σε μορφή e-book, δ) σε έντυπη μορφή (κατόπιν παραγγελίας).

 

 

Ο Οδηγός Απευθύνεται:

 

  • Σε Φορείς και Επαγγελματίες κοινωνικής πολιτικής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια συγκεντρωτική αναζήτηση των βασικότερων φορέων κάθε πεδίου της στην Ελλάδα σε σύντομο χρόνο.

 

  • Σε Απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο καλύτερης οργάνωσης των Στρατηγικών τους για ανεύρεση συναφούς με το αντικείμενο των σπουδών τους απασχόλησης.

 

  • Στον ίδιο τον ΣΕΚΠ στο πλαίσιο μιας ορθολογικής ταξινόμησης των προτεραιοτήτων του στο πλαίσιο διεκδίκησης επαγγελματικών προοπτικών για τους απόφοιτους Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής.

 

  • Σε υποψήφιους φοιτητές Κοινωνικής Πολιτικής που ενδιαφέρονται να μυηθούν στην ευρύτητα και την ποικιλομορφία της ως εφαρμοσμένου πεδίου κοινωνικής δράσης.

 

  • Σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινωνικής Πολιτικής που χρειάζονται μια σύντομη, επιφανειακή – αλλά περιεκτική – αρχική ενημέρωση για την εκπόνηση εργασιών τους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.

 

  • Σε Επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν ερευνητικά στη διάσταση του ρόλου των Φορέων στη διαμόρφωση των κοινωνικών πολιτικών στην Ελλάδα και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια αρχική αναζήτηση.

 

Η προετοιμασία του Οδηγού δεν έλαβε χρηματοδότηση και διατίθεται δωρεάν με σκοπό την ευρύτερη συμβολή του ΣΕΚΠ σε ζητήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα.

 

***

Αφήστε μια απάντηση