Δικτύωση Κοινωνικών Επιστημόνων – Δελτίο Τύπου

Δικτύωση Κοινωνικών Επιστημόνων

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Την Δευτέρα 27/3 πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Εταιρείας Αποφοίτων Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό την περαιτέρω εξειδίκευση / συγκεκριμενοποίηση του εγχειρήματος της ‘Δικτύωσης Κοινωνικών Επιστημόνων’.

 

Στη συνάντηση υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την αναζήτηση συγκλίσεων. Ιδιαίτερα, αναζητήθηκαν άξονες συμπόρευσης των τριών σωματείων με στόχο την διαμόρφωση μιας ελάχιστης βάσης κοινών επαγγελματικών προοπτικών. Τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας ενός ομοειδούς επαγγελματικού προφίλ Κοινωνικού Επιστήμονα, επάνω στο οποίο ο κάθε κλάδος θα μπορεί να οικοδομήσει πρόσθετα χαρακτηριστικά με βάση τις επιμέρους διαφοροποιήσεις. Αναφέρθηκε η αναγκαιότητα αδιαίρετης συμπερίληψης των Κοινωνικών Επιστημόνων σε Κλάδους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όπως τα ΠΕ Κοινωνικών Επιστημόνων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ 10 Κοινωνιολόγων και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα διεξαγωγής μιας εξωστρεφούς εκστρατείας προώθησης του επαγγελματικού προφίλ του Κοινωνικού Επιστήμονα προς τους φορείς του δημόσιου, του μη κυβερνητικού και του ιδιωτικού τομέα.

 

Για την καλύτερη χαρτογράφηση των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικοί επιστήμονες αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας ανοιχτής εκδήλωσης στα μέσα Μαΐου για τις επαγγελματικές προοπτικές των κοινωνικών επιστημόνων. Στην εκδήλωση αυτή πέρα από την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στον εργασιακό τομέα, φοιτητές και απόφοιτοι κοινωνικών επιστημών, άνεργοι και εργαζόμενοι σε διαφορετικά πλαίσια, όπως ενδεικτικά σε κοινωνικές δομές, σε δημόσιες υπηρεσίες, στον ιδιωτικό τομέα, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να θίξουν ζητήματα και στοχεύσεις που μπορούν να διεκδικηθούν από κοινού.

 

 

Εκ μέρους της Δικτύωσης

 

Άκης Κατσούλας, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΚ

Νίκος Κουραχάνης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΚΠ

Αντώνης Σέρεπας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΚΑΠΠ

Αφήστε μια απάντηση