Ενημέρωση από την Πρώτη Βάρδια Αλληλεγγύης του ΣΕΚΠ στους Πρόσφυγες

Σήμερα το απόγευμα ο ΣΕΚΠ πραγματοποίησε την πρώτη βάρδια υποστήριξης προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά με την παρουσία 15 αλληλέγγυων. Η βάρδια υποστηρίχθηκε από φοιτητές και απόφοιτους από τα Τμήματα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

 

Η πρώτη αυτή επαφή είχε οργανωτικό και διερευνητικό χαρακτήρα. Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιάννη Βλασσόπουλο (Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής), Ραφαέλα Καλαϊτζίδου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης), Νίκο Κουραχάνη (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας), Μάνο Νταλέκο (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων), Μαρία Τάρε (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων).  Η Συντονιστική Επιτροπή θα αποτελέσει τον βασικό μηχανισμό οργάνωσης και διαχείρισης της παρουσίας της ομάδας του ΣΕΚΠ στο Λιμάνι του Πειραιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται πλέον σε αυτή για συμμετοχή με φυσική παρουσία, για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και για οποιαδήποτε άλλη σχετική συμβολή.

 

Κατόπιν διαβούλευσης με τους υπεύθυνους της Παμπεραϊκής Πρωτοβουλίας για τους Πρόσφυγες αποφασίστηκε η Ομάδα του ΣΕΚΠ να αναλάβει τον Συντονισμό των εξωτερικών χώρων της Πύλης Ε2 σε δύο βάρδιες τρεις φορές την εβδομάδα: μια πρωινή και μια βραδινή.

 

Για να δείτε και να δηλώσετε συμμετοχή στις βάρδιες του ΣΕΚΠ στο Λιμάνι πατήστε εδώ

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, μέσω του ΣΕΚΠ, υπολογίζεται ότι έχει συγκεντρωθεί ήδη ένα ποσό της τάξης περίπου των χιλίων ευρώ. Μέρος αυτού του ποσού (420 ευρώ με πρωτοβουλία της Γραμματέως του ΣΕΚΠ κ. Ε. Σταμούλη) προσφέρθηκε σήμερα σε είδη πρώτης ανάγκης. Το υπόλοιπο θα διοχετευθεί σε μεγάλη παραγγελία αντίστοιχων ειδών.

 

Για διαρκή ενημέρωση σχετικά με την δράση έχει δημιουργηθεί στο facebook η ομάδα με τίτλο: Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων στους Πρόσφυγες – ΣΕΚΠ (https://www.facebook.com/groups/478437395687422/)

***

Αφήστε μια απάντηση