Ο ΣΕΚΠ συζητάει με τους Φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (30/10/13)

ανοιχτή-συζήτηση-για-τις-επαγγελματικές-προοπτικές-του-συλλόγου-επιστημόνων-κοινωνικής-πολιτικής

Η Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση και η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου, καλούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τον Σύλλογο Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής, για ενημέρωση όλων των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας στην επαγγελματική αποκατάσταση, και για την διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων.

Δίνουμε, λοιπόν, το παρόν και δεν ξεχνάμε, πως το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Εμείς έχουμε το χρέος να το διεκδικήσουμε!

Τη συζήτηση εκ μέρους του ΣΕΚΠ ανοίγει ο Νίκος Κουραχάνης, υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Πολιτικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε μία περίοδο παροιμιωδών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, που έρχονται ως αποτέλεσμα μίας κρίσης πρώτα ήθους και αξιών και κατ’ επέκτασιν της οικονομίας, η κυβέρνηση συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να αποδιοργανώνει την κοινωνία, συνεχίζοντας με σταθερά βήματα να κατακερματίζουν κεκτημένα, που κερδήθηκαν μετά από σειρά αγώνων των λαών του κόσμου και του δικού μας ελληνικού λαού.

Οι έννοιες των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην εργασία, οι ατομικές ελευθερίες, ακόμα και το δικαίωμα στη ίδια τη ζωή, καταπατώνται διαρκώς, με πρωτοφανή για τα σύγχρονα-τουλάχιστον-ελληνικά δεδομένα.

Τα όσα διδασκόμαστε στα αμφιθέατρα, ως ζητούμενα μίας κοινωνίας που θέλει να ονομάζεται ευνομούμενη και δημοκρατική, μηδενίζονται: η κοινωνική δικαιοσύνη, η αρχή της ισότητος, η προστασία στα χαμηλότερα στρώματα, η άμβλυνση των κοινωνικών διαφορών, ανάμεσα στις τάξεις.

Σήμερα, συνάδελφοι, γινόμαστε μέρος μίας γροθιάς. Αποτελούμε ένα από τα σημαντικότερα όπλα κατά της συνεχόμενης φθοράς. Ανήκουμε στον κλάδο που μπορεί να αναλάβει τα ινία, όντας εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία και την επιστημονική κατάρτιση. Είμαστε αυτοί που γνωρίζουν τις ανάγκες μίας κοινωνίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, καθώς και πώς αυτά μπορούν να καταπολεμηθούν.

Καθώς, όμως, ο στόχος των κυβερνώντων δεν είναι να επιλύσει τα ζητήματα που προκάλεσε η κρίση στον τόπο μας, προσπαθούν να απομονώσουν τον κλάδο μας, επιδεικνύοντας έτσι το ότι μόνο εθνοσωτήριοι δεν είναι οι στόχοι τους.

Έτσι, οι «ηγέτες» αποφάσισαν πως δεν είναι πρέπον ένας απόφοιτος των τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής να λαμβάνει κάποια κατοχύρωση, παρά του γεγονότος του ότι παίρνει μέρος στον ΑΣΕΠ. Έτσι, οι επιστήμονες που διδάσκονται πώς να επιτύχουν μία δίκαιη και αποτελεσματική αναδιανομή πόρων, δεν έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν κρατικούς οργανισμούς, όπως επί παραδείγματι τα ασφαλιστικά ταμεία!

Μέρος της Κοινωνικής Πολιτικής-και μάλιστα ένα εκ των σημαντικοτέρων-αποτελεί η Εκπαιδευτική Πολιτική. Σε αυτήν που εκπαιδεύονται όλοι οι συνάδελφοί μας ανά την Ελλάδα και roblox download στο δικό μας Τμήμα εκτενέστερα, δεν είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί κατά τρόπο άμεσο, καθώς ο κλάδος των καθηγητών Π-10, που αφορά στο μάθημα της κοινωνιολογίας, δεν είναι προσβάσιμο για εμάς.

Οι επαγγελματικές μας προοπτικές είναι ανησυχητικά ανεπαρκείς. Ένας από τους πολυ-διαδεδομένους κλάδους του εξωτερικού, με πλήθος επιστημόνων που τον απαρτίζουν, αφήνει παγερά αδιάφορους τους κυβερνώντες, καταφέρνοντας για μία ακόμη φορά, να χαρακτηρίσουν τον τόπο μας ως αργοπορημένο απέναντι στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς, ως μέλλοντες απόφοιτοι Επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής;

Δεν The sims freeplay hacks έχουμε άλλο τρόπο, από το να διεκδικήσουμε οι ίδιοι τα δικαιώματα που μας αναλογούν. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, τον τόπο μας, στην υπεράσπιση όσων έχουν ανάγκη και τις εκτός των δικών μας συνόρων κοινωνίες, να επιτύχουμε την αναγνώριση του κλάδου μας. Τα προβλήματα που οι ήδη απόφοιτοι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν δεν είναι κάτι που δεν θα βιώσουμε. Με την απονομή του πτυχίου μας, τα πετσοκομμένα επαγγελματικά μας δικαιώματα θα είναι εμπόδιο στην περαιτέρω ανέλιξή μας. Η αδυναμία πρόσληψης και η υποτίμηση των τόσων χρόνων σπουδών μας, δε θα βρίσκουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Αν, όμως, συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, θα είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε στον αγώνα, που οι παλαιότεροι συνάδελφοί μας έχουν ήδη αρχίσει. Ας κάνουμε την αρχή ακούγοντας την εμπειρία τους και συζητώντας με αυτούς, λύνοντας τις απορίες για το μέλλον μας και ζητώντας τους να συμβάλουμε στη μάχη που έχουν αρχίσει, ώστε και εμείς, αποφοιτώντας, να διεκδικήσουμε την έμπρακτη αναγνώριση των επιστημονικών μας γνώσεων.

Κάνοντας, λοιπόν, αυτή την αρχή, η Φοιτητική Αυτόνομη Κίνηση και hack clash royale η Αριστερή Ενότητα Κορίνθου, καλούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 14.00 τον Σύλλογο Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής, για ενημέρωση όλων των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας στην επαγγελματική αποκατάσταση, και για την διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων.

Ας δώσουμε το παρόν και ας ενημερωθούμε για τα προβλήματα που σύντομα θα αντιμετωπίσουμε και ας συνασπιστούμε με τους συναδέλφους, που γνωρίζουν σε βάθος τα ζητήματα για τα οποία πρέπει να αγωνιστεί ο επιστημονικός μας χώρος, ωφελώντας έτσι όχι μόνο εμάς, αλλά και την κοινωνία, που έχει ανάγκη από εμάς!

Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει μεμονωμένα, αλλά μόνο με τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη.
Δίνουμε, λοιπόν, το παρόν και δεν ξεχνάμε, πως το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Εμείς έχουμε το χρέος να το διεκδικήσουμε!

Η Φοιτητική Αυτόνομη Κίνηση
και η ΑΡιστερή ΕΝότητα Κορίνθου

Πηγή http://socialpolicy.gr/2013/10/%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%cf%8c%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb.html