Παρέμβαση ΣΕΚΠ στη Συνάντηση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ78

Σήμερα, 11/01/2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη σύσταση Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78). Τον Σύλλογο Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο Ιορδάνης Παρασκευάς, μέλος του Δ.Σ. και Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην παρέμβαση του δήλωσε ότι ο ΣΕΚΠ χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη της.

Στις τοποθετήσεις της συνάντησης αναφέρθηκε πληθώρα ζητημάτων. Τα δύο κυριότερα ήταν επισήμανση της αναγκαιότητας κάλυψης του κενού θεσμικής εκπροσώπησης του κλάδου Κοινωνικών Επιστημών στην Εκπαίδευση, το οποίο η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να καλύψει. Το δεύτερο αφορά στην προώθηση της άρσης όλων των αποκλεισμών των κοινωνικών επιστημόνων για την πρόσβαση στο ΠΕ78.

Ο ΣΕΚΠ έθιξε με δημόσια τοποθέτηση του το μείζον ζήτημα του αποκλεισμού των αποφοίτων Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής από το ΠΕ78. Έγινε επίσης γνωστό ότι πρόσφατα στάλθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΚΠ κοινή επιστολή υπογεγραμμένη από τους επικεφαλής του συνόλου των ακαδημαϊκών φορέων Κοινωνικής Πολιτικής της χώρας, με αποδέκτες τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, αντικείμενο της οποίας είναι ακριβώς ο παραπάνω αποκλεισμός, όχι μόνον από το ΠΕ78, που αφορά στην εκπαίδευση, αλλά και από το σύνολο των ειδικοτήτων που αφορούν τους αποφοίτους των τμημάτων μας.

Ο ΣΕΚΠ δεσμεύεται να είναι δίπλα στη νεοϊδρυθείσα Ένωση και να συμπορευτεί μαζί της σε κοινούς αγώνες.

Αφήστε μια απάντηση