Συνάντηση ΣΕΚΠ με Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων

sekp-sek

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Θ. Κατσούλα και του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής Ν. Κουραχάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προεργασία ενός μνημονίου συνεργασίας των δύο συλλόγων με αντικείμενο την κοινή διεκδίκηση επαγγελματικών προοπτικών. Απώτερος σκοπός είναι η διαμόρφωση ενός προφίλ κοινωνικών επιστημόνων με ελάχιστες κοινές επαγγελματικές προοπτικές για όλους τους κλάδους των κοινωνικών επιστημών.

Συζητήθηκε επίσης η από κοινού υποστήριξη της παλαιάς πρότασης του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων για την ίδρυση κοινωνικού επιμελητηρίου. Ο ΣΕΚ και ο ΣΕΠΚ θα πάρουν από κοινού την πρωτοβουλία να προσκαλέσουν όλα τα σωματεία κοινωνικών επιστημόνων για την σύσταση ενός φόρουμ διαβούλευσης, οι διεργασίες του οποίου θα καταλήξουν στην ίδρυση του πρώτου Κοινωνικού Επιμελητηρίου της χώρας. Θεμελιώδες αρχικό αίτημα θα είναι η ισότιμη συμπερίληψη των κοινωνικών επιστημόνων στις προκηρύξεις που αφορούν κοινωνικές δομές.

Αφήστε μια απάντηση