Υποδοχή Πρωτοετών Φοιτητών Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου

Κείμενο: Κατερίνα Αργυρίου,

Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την Δευτέρα 12-10-2015 πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αίθουσα ”Σάκης Καράγιωργας” η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Πολιτικών Επιστημών παρουσία του Πρύτανη κ. Γρηγορίου Τσάλτα, του Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιορδάνη Ψημμένου, του Προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (Σ.Ε.Κ.Π.) κ. Νικολάου Κουραχάνη, καθώς και διδασκόντων του Τμήματος, συνεργατών του Πανεπιστημίου από την Βιβλιοθήκη και το Γυμναστήριο και μελών του Σ.Ε.Κ.Π.

Ο κ. Τσάλτας και ο κ. Ψημμένος συνεχάρησαν τους πρωτοετείς για την επιτυχή έκβαση των πανελληνίων εξετάσεων και την εισαγωγή τους στο Τμήμα και μαζί με τους υπόλοιπους διδάσκοντες εξέφρασαν την προθυμία τους να ενσκήψουν σε οποιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί, τους προέτρεψαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο και τόνισαν την ανάγκη δραστηριοποίησης και ευρύτερης συμμετοχής στους χώρους του Πανεπιστημίου. Επιπροσθέτως, ενθυμούμενοι την δική τους πορεία στο Πανεπιστήμιο ενθάρρυναν τους πρωτοετείς να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία τους και να συμβάλλουν ενεργά στον εμπλουτισμό του γνωστικού τους υποβάθρου μη παρασυρόμενοι από την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Κ.Π. κ. Νικόλαος Κουραχάνης υποδέχθηκε τους φοιτητές τονίζοντας την σημασία του αντικειμένου της Κοινωνικής Πολιτικής για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, τους ενθάρρυνε να συμμετέχουν στα ζητήματα του Τμήματος και τους παρακίνησε να εκφέρουν την γνώμη τους επί των ζητημάτων των σπουδών. Επίσης τους προέτρεψε να κινητοποιούνται και να λαμβάνουν μέρος στα Δ.Σ. του Συλλόγου του οποίου ένας από τους κυρίαρχους σκοπούς είναι η προώθηση των φοιτητών και των αποφοίτων του Τμήματος στον εργασιακό τομέα, στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και σε ποικίλες πανεπιστημιακές δραστηριότητες.

Η εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης υπογράμμισε στους φοιτητές πως είναι ευπρόσδεκτοι στον χώρο αυτό και ότι οι βιβλιοθηκονόμοι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν στην ανεύρεση πανεπιστημιακών εγχειριδίων και στην επίλυση οποιασδήποτε απορίας τους. Ο εκπρόσωπος του Γυμναστηρίου επεσήμανε την σημασία της άθλησης και της προπόνησης και ενθάρρυνε τους φοιτητές για σωματική δραστηριότητα και άσκηση.

Εν κατακλείδι, η διαδικασία υποδοχής των πρωτοετών λειτουργεί σαν εναρκτήριο λάκτισμα ώστε οι φοιτητές να δραστηριοποιηθούν εγκαίρως, να αξιοποιήσουν επιτυχώς τις παρεχόμενες ευκαιρίες και να προάγουν την επιστημονική γνώση στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση