Ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις Επαγγελματικές Προοπτικές των Αποφοίτων Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής

Ψήφισμα προς τον Υπουργό Παιδείας για τις Επαγγελματικές Προοπτικές

των Αποφοίτων Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Κύριε Υπουργέ,

 

Τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής μετρούν περίπου δύο δεκαετίες ζωής στην ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα. Στο διάστημα αυτό έχουν παραχθεί χιλιάδες απόφοιτοι για τους οποίους, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επαγγελματικές προοπτικές, παρά τον εξειδικευμένο χαρακτήρα των ικανοτήτων τους. Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (ΣΕΚΠ) ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες με σκοπό να αποτελέσει το όχημα εκπροσώπησης των αποφοίτων των Τμημάτων Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα.

Οι απόφοιτοι ΚΠ διαθέτουν τα προσόντα εκείνα που τους καθιστούν ικανούς να σχεδιάζουν, να εποπτεύουν, να υλοποιούν, να διοικούν και να αξιολογούν δράσεις κοινωνικής πολιτικής σε φορείς του δημόσιου, του ιδιωτικού αλλά και του μη κερδοσκοπικού τομέα. Αποτελούν δηλαδή τη γενιά εκείνη που μπορεί να δώσει νέα πνοή στην ελληνική κοινωνική διοίκηση και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολυπόθητη μεταρρύθμιση του ελληνικού κοινωνικού κράτους.

Ξεκινώντας σήμερα από εδώ, το σημείο που αποτέλεσε την αφετηρία ύπαρξης αυτών των Τμημάτων, εκφράζουμε την πρόθεση μας για ανάληψη πρωτοβουλιών στα ακόλουθα σημεία και περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας αρωγό στη δίκαιη προσπάθεια μας:

  • Την έκδοση σχετικού ΠΔ για τις επαγγελματικές προοπτικές των Επιστημόνων ΚΠ
  • Την συμπερίληψη των Αποφοίτων ΚΠ στις Προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας ως επιστημονικών και διοικητικών στελεχών Εκπαιδευτικής Πολιτικής
  • Την συμπερίληψη των Αποφοίτων ΚΠ για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην τυπική εκπαίδευση και στις εκπαιδευτικές δράσεις ΔΒΜ

 

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΣΕΚΠ

Αφήστε μια απάντηση