Ενημέρωση για την συζήτηση μεταξύ Φ.Σ. Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ΣΕΚΠ

Με επιτυχία διεξήχθη η συζήτηση που διοργανώθηκε από τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολίτικης με τον ΣΕΚΠ την Τρίτη 31/3 για τις επαγγελματικές προοπτικές των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής.

Αρχικά, υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΣΕΚΠ Υπ. Διδάκτορα Νίκο Κουραχάνη για τις δράσεις του Συλλόγου κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του. Συνοπτικά ενημερώθηκαν οι φοιτητές για τις επαφές του με τα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, καθώς και με τον Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς. Αναφορά υπήρξε επίσης στην ολοκλήρωση της πρώτης ερευνητικής μελέτης του ΣΕΚΠ που αφορά τους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα που μπορούν να απασχοληθούν απόφοιτοι των αντίστοιχων Τμημάτων και αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Επίσης αναφορά υπήρξε στην κυκλοφορία του newsletter του ΣΕΚΠ με το οποίο δύο φορές / μήνα παρέχεται ενημέρωση στα μέλη του Συλλόγου για τις διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης.

Στη συνέχεια τονίστηκαν τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο ΣΕΚΠ στη δράση του και την αναγκαιότητα μαζικής υποστήριξης του από φοιτητές και απόφοιτους. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις φοιτητών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διατύπωση εν συντομία σκέψεων και προβληματισμών από όλες τις πλευρές. Τέλος, επιφυλαχτήκαμε για περαιτέρω μελλοντικό κοινό βηματισμό για την αντιμετώπιση προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση